Sprekers

Rens de Jong, dagvoorzitter

rens-de-jong-dagvoorzitterRens is een bekend geluid voor zakelijk Nederland. Sinds 2000 is hij één van de bekende stemmen van BNR Nieuwsradio. Hij presenteert nu iedere week “Zaken doen met Rens de Jong”. Daarnaast presenteert Rens sinds 2014 diverse TV programma’s voor RTLZ, zoals de talkshow “Z in Zaken”. Zijn specialisaties zijn innovatie, duurzaamheid, ondernemerschap en human capital.

In 2013 werd hij door Quote uitgeroepen tot één van de populairste dagvoorzitters van ons land. In 2014 werd gekozen tot “dagvoorzitter van het jaar”.

Eric Luiten

eric-luitenProf. ir. Eric Luiten is particulier gevestigd landschapsarchitect te Delft en daarnaast deeltijdhoogleraar Erfgoed en Ruimtelijk Ontwerp aan de faculteit Bouwkunde, TU Delft. Van 2012 tot augustus 2016 was hij de Rijksadviseur voor Landschap en Water. Aan de TU Delft verricht hij onderzoek en publiceert hij over de transformatie van landschappelijk en stedelijk erfgoed.

In 2004 was Luiten mede-auteur van de publicatie ‘Panorama Krayenhoff’, Linieperspectief Nieuw Hollandse Waterlinie, en sinds zijn aantreden als Rijksadviseur was hij tevens voorzitter van het kwaliteitsteam Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ook was hij curator voor de internationale manifestatie ‘A Wider View on Cultural Landscapes in Europe’, onderdeel van de eerste Triënnale Apeldoorn in 2008. Van 2008 tot en met 2012 was hij, naast zijn functie als hoogleraar, provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit in de Provincie Zuid-Holland.
Thema: Landschap

Meiny Prins 

meiny prinsMeiny Prins is algemeen directeur van het familiebedrijf Priva in De Lier en grondlegger van de Sustainable Urban Delta-gedachte. Meiny Prins is Zakenvrouw van het Jaar 2009. Zij  ontving de eerste Cleantech Star van het Wereld Natuur Fonds vanwege de bijdrage die Priva levert op het gebied van CO2-reductie. Meiny Prins is onder meer bestuurslid van de Dutch Trade & Investment Board en lid van het ‘Comité voor Ondernemerschap & Financiering’. Daarnaast is zij intensief betrokken bij het Topsectorenbeleid in Nederland, met name Water, Energie en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. In 2014 startte Meiny Prins het initiatief ‘Sustainable Urban Delta’.

De thema’s waar Meiny Prins zich voor inzet zijn duurzaamheid, innovatie en internationalisering. Zij is een veelgevraagde autoriteit op deze gebieden. Met haar heldere en inspirerende verhaal bouwt zij bruggen tussen bedrijven, overheden en sectoren.
Thema: Stad/Bouwen/Wonen

Friso de Zeeuw

friso_de_zeeuw_2016Friso de Zeeuw heeft een veelkleurige en langjarige ervaring als professional. Die strekt zich uit van het openbaar bestuur, tot gebiedsontwikkeling, ruimtelijke ordening, woningmarkt en het vastgoed.

Na zijn universitaire juridische opleiding, was hij politiek-bestuurder bij zowel de gemeente als de provincie. Daarnaast was beleidsadviseur (bij de gemeente Amsterdam) en organisatieadviseur (bij Berenschot). Van 1998 tot 1 mei 2016 was hij directeur Nieuwe Markten bij BPD (voorheen Bouwfonds Ontwikkeling), de grootste projectontwikkelaar van Nederland. Sinds 2006 is De Zeeuw parttime praktijkhoogleraar Gebiedsontwikkeling aan de TU Delft.

Friso bundelt kennis en ervaring vanuit verschillende invalshoeken: publiek, privaat en wetenschap – een combinatie die niet veel voorkomt. Hij staat bekend om zijn scherpe analyses en gepeperde stellingnames over gebiedsontwikkeling, ruimtelijke ordening, woningmarkt, grondbeleid, omgevingsrecht en bestuurlijke organisatie. Hij bekleedt bovendien een tiental bestuursfuncties en commissariaten.
Thema: Stad/Bouwen/Wonen

Bart van Breukelen

bart-van-breukelenIr. Bart van Breukelen is directievoorzitter van Synchroon, een projectontwikkelaar van woning- en winkelprojecten, veelal in het stedelijk gebied. Op dit moment ontwikkelt Synchroon spraakmakende projecten zoals Den Haag KJ -plein, Rotterdam Wilhelminapier, Amsterdam Houthavens en Utrecht Wisselspoor. Bart van Breukelen is tevens lid van de Groepsdirectie van TBI-Holdings uit Rotterdam, moedermaatschappij van Synchroon.

Bart van Breukelen is sinds januari 2016 voorzitter van het Bestuur van NEPROM, de Nederlandse Vereniging van Projectontwikkeling Maatschappijen is een belangenvereniging van projectontwikkelaars. Recent publiceerde NEPROM, Ruimte maken voor het Nationaal Geluk, haar visie op de ruimtelijke ontwikkeling van Nederland en op de vernieuwing van het Wonen, Winkelen en Werken.
Thema: Stad/Bouwen/Wonen

 

Share